Kutatói kerekasztal beszélgetés a Beregi Múzeum múltjáról, jelenéről és jövőjéről

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Levéltár meghívására a közgyűjteményeket bemutató Kutatói kerekasztal című rendezvényen vett részt a Beregi Múzeum Nyíregyházán, ahol Varga János múzeumigazgatóval Veres Tünde levéltáros beszélgetett.

Felidézték – fotók segítségével – a hat évtizede múzeum szervezésébe kezdő Csiszár Árpád alakját, aki református lelkészi hivatása mellett kitartóan gyűjtötte területünk történeti, néprajzi, tárgyi és szóbeli emlékeit, szóba kerültek a jelenlegi és tervezett programjaink, múzeumpedagógiai foglalkozásaink, terveink, koncepcióink.

Dr. Mecsei Éva igazgatótól a beszélgetés végén Varga János múzeumigazgató vette át a levéltár két kiadványát: Bereg vármegye 1782 és 1785 között készült „I. katonai felvételének” utánnyomatait tartalmazó kötetet, ami a korszak történeti, földrajzi és más irányú kutatásainak is alapja, valamint Bereg vármegye címeres pecsétjeit bemutató tanulmányt is.

Keresés az oldalunkon

Kövess Minket!

Beregi Múzeum Játéksarok

DSCN8027

Rólunk írták...

 • A Magyar-Kazah Baráti Társaság jelen lévő tagjai nevében örömmel jártuk végig a Tomcsányi-kastély és a Máthé-kúriát. Köszönjük a nyitvatartási időn kívüli vendéglátást és részletes tárlatvezetést. További sok sikert és mosolygós látogatót kívánunk!
  Varga Nándor elnök
 • Köszönöm, hogy itt lehettem újra és gyönyörködhettem a csodás beregi keresztszemes kézimunkákban, vaskályhákban, a képeken látott templomok szószékkoronáiban.
  Tisztelettel, Székely Judit
 • Nagyon tetszett a kiállítás és köszönjük szépen a szakszerű, komoly élményt jelentő tárlatvezetést.
 • Az első napok benyomása alapján úgy tűnik nagyon jó döntés volt a részünkről ellátogatni az ország keleti csücskébe. Kedves emberekkel, szívélyes fogadtatással találkoztunk. Itt a múzeumban is. Gratulálunk a kiállításokhoz. Valóban gazdag ízelítőt kaptunk a táj múltjáról. Köszönjük a tárlatvezetőnknek a kapott információkat és kedves kalauzolást.
  Morvai Marina
 • Nagyon, de nagyon tetszett a kiállítás. Máskor is jövök.
  ☺♥
 • Visszatekintés a múltra, régi emlékek, tárgyak megmentése, röviden, tömören. Egy nagyszerű kiállítást láthattunk, köszönjük a nagyszerű emléket, egy budapesti ifjú pár.
  Dominika és Krisztián
 • Kedves idegenvezetés, tartalmas tárlat.
  Győrffy Lajos, Kecskemét