Beregbe' faragta Baráth – kiállításmegnyitó

A Váci Mihály Kulturális Központ tágas aulája október 3-ának délutánjára nemcsak Baráth Sándor Kristóf népi faszobrász, tárgyalkotó iparművész életművével, különféle szobraival, faragványaival, vájt edényeivel telt meg, hanem az arra kíváncsi vendégekkel is.

Filéné Huszti Zsuzsanna citerajátéka és énekszava hangolta a közönséget, majd Baracsi Endre, a Vármegyei Közgyűlés alelnöke és Filep Sándor Vásárosnamény polgármestere köszöntötte a vendégeket.

Az alkotó és a bőséges, fél évszázadnyi munkássága bemutatását, számos kiállításának és megszerzett címeinek felsorolását Varga János múzeumigazgató, etnográfus vállalta magára megnyitóbeszédében.

A kiállítás október 31-ig tekinthető meg.

Az eseményről további fotók a galériában láthatók.

Szöveg és fotók:

Szász Csaba

Keresés az oldalunkon

Kövess Minket!

Beregi Múzeum Játéksarok

DSCN8027

Rólunk írták...

 • A Magyar-Kazah Baráti Társaság jelen lévő tagjai nevében örömmel jártuk végig a Tomcsányi-kastély és a Máthé-kúriát. Köszönjük a nyitvatartási időn kívüli vendéglátást és részletes tárlatvezetést. További sok sikert és mosolygós látogatót kívánunk!
  Varga Nándor elnök
 • Köszönöm, hogy itt lehettem újra és gyönyörködhettem a csodás beregi keresztszemes kézimunkákban, vaskályhákban, a képeken látott templomok szószékkoronáiban.
  Tisztelettel, Székely Judit
 • Nagyon tetszett a kiállítás és köszönjük szépen a szakszerű, komoly élményt jelentő tárlatvezetést.
 • Az első napok benyomása alapján úgy tűnik nagyon jó döntés volt a részünkről ellátogatni az ország keleti csücskébe. Kedves emberekkel, szívélyes fogadtatással találkoztunk. Itt a múzeumban is. Gratulálunk a kiállításokhoz. Valóban gazdag ízelítőt kaptunk a táj múltjáról. Köszönjük a tárlatvezetőnknek a kapott információkat és kedves kalauzolást.
  Morvai Marina
 • Nagyon, de nagyon tetszett a kiállítás. Máskor is jövök.
  ☺♥
 • Visszatekintés a múltra, régi emlékek, tárgyak megmentése, röviden, tömören. Egy nagyszerű kiállítást láthattunk, köszönjük a nagyszerű emléket, egy budapesti ifjú pár.
  Dominika és Krisztián
 • Kedves idegenvezetés, tartalmas tárlat.
  Győrffy Lajos, Kecskemét