111 éves diavetítő és az üvegdiák

Szinte elsőként jutott el a Beregbe az Uránia Szemléltető Taneszközök Gyárának 1909-ben készült diavetítője és a hozzá tartozó 436 darab üvegdiakép, amelyek különféle témakörökben segítették az oktatást az elemi iskolákban.

Bővebben ...

A Sárospataki Kollégium kibocsájtó levele 1844-ből

Az 1844. április 18-án kelt kibocsájtó levélben olvasható a Sárospataki Kollégium seniorának és igazgatójának ajánlólevele, valamint a kinevezett ifjú tanító reversalisa, fogadalomlevele, melyben többek között ígéri, ...hogy időmet nem heveréssel, ide 's tova való járkálással, vendégeskedéssel, gyanus társasággal, felettébb való hasznomnak 's előmenetelemnek vadászásával ...fogom tölteni.

További fotók a képekre kattintva láthatók, a levél tartalma pedig alább olvasható...

Bővebben ...

Bereg domborműves térképe

Négy különálló településként láthatjuk Vásárosnaményt azon a Bereg domborzatát bemutató térképen, ami a Beregi Múzeum Iskolatörténeti kiállításában tekinthető meg.

Bővebben ...

Képes ABC

Százhatvan éve az akkori diákok ebből az ábrákkal, metszetekkel illusztrált tankönyvből olvashattak sok más mellett olyan állatfajokról, mint utáncs, édenc, agyard, ünnepélyesen megismerhették az írásjeleket, valamint olvashattak Petőfi két áldott csikójáról...

Bővebben ...

Keresés az oldalunkon

Kövess Minket!

Beregi Múzeum Játéksarok

DSCN8027