Hagyomány a divatban – a Sóstói Múzeumfaluban

Divatba hoztuk a hagyományt pünkösd vasárnapján a Sóstói Múzeumfaluban, ahol a Beregi Múzeum hová máshová, mint a nagy múltú beregi település, Tarpa portájára települt ki. Népi játékokkal, hímzéstanácsadással és ruhakiállítással vártuk a kicsiket és nagyokat: lehetett szőni, hímezni, ugrálózsákozni, gólyalábazni, medvetalpazni,  óriáskirakózni vagy a ház tornácán „száradó” hímzéssel díszített szoknyákat csodálni.

11.30-tól a színpadon kerültünk középpontba a beregi keresztszemessel. A Hagyomány a divatban címmel tartottunk divatbemutatót a Beregi Múzeum hímzőköröseinek munkáiból. További képek a divatbemutatóról a galériában...

Baracsi Endre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Értéktár Bizottság elnökeként előadást is tartott a tarpai kisnemesi ház tornácáról a megyei értékekről.

A Szatmár-Beregi Népművészeti és Kézműves Egyesület tagjai fafaragó- és hímzésbemutatóval várták a látogatókat.

 

Keresés az oldalunkon

Kövess Minket!

Beregi Múzeum Játéksarok

DSCN8027

Rólunk írták...

 • A Magyar-Kazah Baráti Társaság jelen lévő tagjai nevében örömmel jártuk végig a Tomcsányi-kastély és a Máthé-kúriát. Köszönjük a nyitvatartási időn kívüli vendéglátást és részletes tárlatvezetést. További sok sikert és mosolygós látogatót kívánunk!
  Varga Nándor elnök
 • Köszönöm, hogy itt lehettem újra és gyönyörködhettem a csodás beregi keresztszemes kézimunkákban, vaskályhákban, a képeken látott templomok szószékkoronáiban.
  Tisztelettel, Székely Judit
 • Nagyon tetszett a kiállítás és köszönjük szépen a szakszerű, komoly élményt jelentő tárlatvezetést.
 • Az első napok benyomása alapján úgy tűnik nagyon jó döntés volt a részünkről ellátogatni az ország keleti csücskébe. Kedves emberekkel, szívélyes fogadtatással találkoztunk. Itt a múzeumban is. Gratulálunk a kiállításokhoz. Valóban gazdag ízelítőt kaptunk a táj múltjáról. Köszönjük a tárlatvezetőnknek a kapott információkat és kedves kalauzolást.
  Morvai Marina
 • Nagyon, de nagyon tetszett a kiállítás. Máskor is jövök.
  ☺♥
 • Visszatekintés a múltra, régi emlékek, tárgyak megmentése, röviden, tömören. Egy nagyszerű kiállítást láthattunk, köszönjük a nagyszerű emléket, egy budapesti ifjú pár.
  Dominika és Krisztián
 • Kedves idegenvezetés, tartalmas tárlat.
  Győrffy Lajos, Kecskemét