Makrovirágok – makrovilágok

Milyen, amikor egy kommunikáció szakos bölcsész és művelődésszervező meglátja a „teremtett világ apró, szabad szemmel alig, vagy nehezen megfigyelhető és látható csodáit”?

 

 

Nem csak meglátja, hanem meg is mutatja: hiszen leereszkedik a virágok perspektívájába és örökíti meg azt a sokszínű, változatos és – valószínűleg – illatos makro világot, amit most a Beregi Múzeumban mi is bejárhatunk.

 


Balkánszky Viktor első, önálló fotókiállítása április 28-án nyílt: a tavaszi délutánon telt ház előtt ismerhették meg a vásárosnaményi születésű fotóst, a keretre feszített vászonfotóit, a fotókon pedig a virágokat, makroobjektíven keresztül láttatva.

 

 

A megnyitón megjelenteket Filep Sándor polgármester köszöntötte, Gál-Győri Márta, debreceni lelkésznő és énekes énekszóval hangolta a közönséget a fényképekre és az ahhoz kapcsolódó mély gondolatokra. Both Balázs fotográfus nyitotta meg a kiállítást és méltatta Balkánszky Viktor munkáját, aki köszönetet mondott az égi és földi lehetőségekért.

 

 

A kiállítás nyitvatartási időben megtekinthető a Beregi Múzeum időszaki kiállítótermében.

 

További fotók a megnyitóról a galériában...

Szöveg és fotók:

Szász Csaba

Keresés az oldalunkon

Kövess Minket!

Beregi Múzeum Játéksarok

DSCN8027

Rólunk írták...

 • A Magyar-Kazah Baráti Társaság jelen lévő tagjai nevében örömmel jártuk végig a Tomcsányi-kastély és a Máthé-kúriát. Köszönjük a nyitvatartási időn kívüli vendéglátást és részletes tárlatvezetést. További sok sikert és mosolygós látogatót kívánunk!
  Varga Nándor elnök
 • Köszönöm, hogy itt lehettem újra és gyönyörködhettem a csodás beregi keresztszemes kézimunkákban, vaskályhákban, a képeken látott templomok szószékkoronáiban.
  Tisztelettel, Székely Judit
 • Nagyon tetszett a kiállítás és köszönjük szépen a szakszerű, komoly élményt jelentő tárlatvezetést.
 • Az első napok benyomása alapján úgy tűnik nagyon jó döntés volt a részünkről ellátogatni az ország keleti csücskébe. Kedves emberekkel, szívélyes fogadtatással találkoztunk. Itt a múzeumban is. Gratulálunk a kiállításokhoz. Valóban gazdag ízelítőt kaptunk a táj múltjáról. Köszönjük a tárlatvezetőnknek a kapott információkat és kedves kalauzolást.
  Morvai Marina
 • Nagyon, de nagyon tetszett a kiállítás. Máskor is jövök.
  ☺♥
 • Visszatekintés a múltra, régi emlékek, tárgyak megmentése, röviden, tömören. Egy nagyszerű kiállítást láthattunk, köszönjük a nagyszerű emléket, egy budapesti ifjú pár.
  Dominika és Krisztián
 • Kedves idegenvezetés, tartalmas tárlat.
  Győrffy Lajos, Kecskemét