Gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálhatták a számukra kedves programot a Tomcsányi-kastély parkjában június 26-a délutánján-estéjén, hiszen a Beregi Múzeum és a BIKSZE közös rendezvényén volt minden ami egy igazi Múzeumok Éjszakájához kell: kulturális programok, előadások, játékok, étel-ital kóstoló, viseletbemutató, néptánc...

A gyerekeket az Óperenciás Bábszínház előadása és a népi játékok, körhinta és az arcfestés vonzotta, a felnőttek pedig a Bihari Banda „Hortobágyon kivirult az ibolya...” című rendhagyó történelemóráján csodálhatták meg a hagyományos viseleteket.

Ezután előadások következtek: Varga János etnográfus a polgári anyakönyvekben található érdekes, szokatlan vagy éppen tragikus események lenyomatait mutatta meg. Később Filepné Kiss Renáta történész fényképekkel illusztrált előadásával Vásárosnamény történelmének fordulópontjait ismerhették meg az érdeklődők.

Mindeközben kóstolni is lehetett: gulyást, bélest, rétest, saslikot, pálinkát és bort ajánlottunk az ízekre vágyóknak. Helyi fafaragók és hímzők bemutatóval várták a kíváncsiakat, és a Beregi Múzeum kiállításait is meg lehetett tekinteni éjszakai tárlatvezetés keretében.

Sötétedés után a tűzzsonglőrök produkciója és a tűzugrás forrósította fel az amúgy is meleg nyári este végét.

További fotók a galériában...