Egy igazán hangulatos és sokszínű kiállítással köszöntöttük az újranyitás után a Beregi Múzeum közönségét június 3-án, hiszen „A hangulatok festője” címmel megrendezett tárlattal emlékeztünk Vincze Lászlóra.

 

A tavaly elhunyt, szamoskéri születésű festőtől huszonegy alkotást láthatnak az érdeklődők: a változatos technikával – olajjal, akvarellel, pasztellel – alkotó művész különféle témákat és hangulatokat vitt vászonra és papírra, így láthatunk tőle csendéleteket, tájképet, önarcképet is. Ecsetet és pasztellkrétát egyaránt laza mozdulatokkal és változatos színekkel használt. Létformája volt az alkotás, és művésztelepről alkotótáborba utazás, amelynek élményeit előszeretettel dolgozta fel műveiben.

 

 

További fotók a galériában

 

A megnyitón Varga János múzeumigazgató és Filep Sándor polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Molnár Sándor, a Magyar Nemzeti Múzeum Vay Ádám Muzeális Gyűjteményének intézményvezetője nyitotta meg a kiállítást: vetített fényképekkel mutatta be Vincze Lászlót és a munkásságát, és idézte fel a vajai alkotótáborok hangulatát, megnyitók emlékeit.

 

Az időszaki kiállítás megtekinthető nyitvatartási időben a Beregi Múzeumban.